Ar moderni virtuvė gali būti jauki?

parašė , 2016-09-13 17:53

Baldai virtuveiDažnai internete galima rasti įvairius patarimus apie svetainės ar miegamojo interjero kūrimą, mat tai poilsio vietos, kuriose praleidžiama daugiausiai laiko. Tačiau dažnai moteriai tenka nemažai laiko praleisti ir virtuvėje, kas ne vienai suteikia pasitenkinimą ir malonumą kurti ir ekspermetuoti, todėl virtuvės baldai ir apskritai bendra virtuvės interjero atmosfera privalo būti labai jauki ir įkvėpianti kurti. Šiandien virtuvėse vyraujantis minimalizmas bei praktiškumas vėl įgauna naujų spalvų, ypatingai jei pažvelgtumėm į skandinaviškus interjero pavyzdžius. Naujų spalvų ir sprendimų reikėtų ir daugumoje Lietuvos virtuvių.

Kaip sukurti modernią ir jaukią virtuvę?

Jau visiems gerai žinoma šio amžiaus pagrindinė interjero taisyklė yra praktiškumas, kuris šiuolaikiniam skubančiam žmogui yra be galo svarbus. Taip vėl išpopuliarėjo minimalizmas ir atsirado vienspalviai beraščiai virtuviniai baldai, tolygus ir lengvai nuvalomi paviršiai ir daugybė nematomų stalčių ir spintelių, kuriuose susidedame visus daiktus palikdami virtuvės stalviršius visiškai nuogus.

Vyraujant natūralumui interjere vėl be galo norisi naujų sprendimų, gyvybės, jaukumo ir natūralumo, kuris be didelių diskusijų gali puikiai derėti ir su šiandieniu modernu. Tad pirmoji taisyklė yra ekspermentavimas. Į savo statišką virtuvę įneškite naujų spalvų ar sukurkite jaukumo kampelį. Sumaišykite klasiką su modernu – nebijokite medinių baldų, vintažinių šviestuvų ar medžiaginių servetėlių. Įneškite gyvybės su gėlių puokšte ar nuosavu virtuviniu „sodeliu“, kuris atneš puikių kvapų į virtuvę.

Atkreipkite dėmesį į akcentus. Galbūt jums reikia ištraukti užslėptą seną porsenelės lėkštę, kuri šiandien gali tapti puikiu virtuvės akcentu? O gal pats laikas senas žaliuzes pakesiti į naujas užuolaidas? Nebijokite raštų, jie įneša ypatingos nuotaikos. Tačiau taip pat nepamirškite juos derinti su bendra aplinka.

Nebijokite daiktų ir tuo labiau aksesuarų. Ant plikos sienos pakabinkite paveikslą ar nuotraukas, kurios įneštu tik pačius geriausius atsiminimus. „Aprenkite“ tuos nuogus stalviršius. Virtuvė turi būti tiek pat jauki, kiek ir praktiška, nes maisto gaminimas – tai yra menas. Kuo jaukesnės aplinka, tuo ji labiau skatina kūrybiškumą, o kūrybiškumas yra puikus raktas į skanius patiekalus ir laimingą šeimą bei svečius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *