Kokios priežiūros reikalauja oro kondicionieriai?

parašė , 2021-08-14 16:58

Oro kondicionieriaiOro kondicionieriai, kaip ir bet kuri kita įranga, reikalauja techninės priežiūros ir reguliarių patikros darbų. Tiesa, šiuolaikinė įranga pasižymi itin patikima eksploatacija, nesudėtingu darbu ir neįkyria profilaktika. Tai vienas svarbiausių techniškai pažangių oro kondicionierių privalumų – įrangai suteikiamos ilgametės kokybės garantijos, o jos eksploatacija praktiškai nereikalauja žmogiškojo įsikišimo. Iš kitos pusės, pamiršti kondicionierių taip pat nereikėtų, kadangi priežiūros darbai leis įrenginiu naudotis ilgesnį laiką.

Kad nutinka, jei oro kondicionieriai yra neprižiūrimi?

Jei neatliekami kondicionieriaus profilaktikos darbai, laikui bėgant įrenginys gali pradėti mažiau šaldyti ar šildyti, t. y. sumažės kondicionieriaus efektyvumas ir padidės elektros sąnaudos. Jei oro filtrai bus užsiteršę ir nevalomi, aplinkoje dauginsis bakterijos, gali pradėti kauptis perteklinė drėgmė ir formuotis pelėsis. Įrangos viduje susikaupęs kondensatas gali gadinti vidines kondicionieriaus dalis.

Oro kondicionieriai turėtų būti valomi bent du kartus per metus, kadangi vasaros metu įranga traukia orą iš patalpos, surinkdama visas dulkes, o žiemos metu jas išpučia atgal į patalpas. Tai reiškia, kad reguliariai nevaloma įranga negalės sukurti tinkamo mikroklimato, o būdami tokioje aplinkoje galime jaustis labiau pavargę, gali pradėti kankinti įvairios kvėpavimo takų ligos ir suintensyvėti alergijos.

Kokie aptarnavimo darbai yra reikalingi?

Oro kondicionierių profilaktikos darbus rekomenduojama atlikti du kartus per metus – pavasarį ir rudenį, t. y. prieš prasidedant vasaros ir žiemos sezonams. Patikrinimo metu būtina išvalyti oro kondicionieriaus filtrus ir dezinfekuoti įrenginį. Visus profilaktikos ir patikros darbus rekomenduojama patikėti šios srities ekspertams, kurie patikrina oro kondicionierių visuose darbo režimuose, išvalo arba pakeičia oro filtrus, patikrina sistemos hermetiškumą, kondensato nutekėjimą, elektros instaliaciją ir kt., papildo sistemą freonu ir esant reikalui atlieka kitus aptarnavimo darbus.

Tinkamai prižiūrimi oro kondicionieriai užtikrina patikimą eksploataciją mažiausiai 5–10 metų. Kad išvengtumėte galimų gedimų, bendradarbiaukite su šios srities specialistais, kurie atsakys į visus jūsų klausimus, bus sukaupę reikiamų žinių ir patirties bagažą ir galės užtikrinti, kad įrenginio priežiūros darbai bus atlikti, laikantis visų saugos reikalavimų, nepakenkiant nei pačiai sistemai, nei sudedamosioms jos dalims. Visuomet rekomenduojama rinktis patikimo gamintojo įrangą, kuriai suteikiamos visos kokybės garantijos. Taip būsite tikri, kad net ir sugedusi technika bus pakeista nauju įrenginiu arba atliekami visi reikalingi remonto darbai, nereikalaujant iš jūsų jokių papildomų išlaidų.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *