Kaitlentės pasirinkimo įkarštyje

parašė , 2015-03-03 08:40

Kai anksčiau gamindavo tik dujines virykles, viskas visiems buvo aišku ir paprasta. Juk kitokio pasirinkimo net nebuvo. Tačiau, kai į rinką žengė indukcinės ir stiklokeraminės kaitlentės, tai sumaišė kortas šeimininkių virtuvėje. Kurią pasirinkti? Kuri geriausiai atitiks mano poreikius? Ar indukcinė kaitlentė šyla tiek pat vienodai, kaip dujinė? Pateiksime visus atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus.

  • Iš pradžių labai daug kas skeptiškai ir iš šono žiūrėjo į indukcinę kaitlentę. Tačiau priešingai nei jums atrodo, indukcinė kaitlentė turi tikrai nemažai pliusų. Visų pirma, jos paviršiuje neišskiriama šiluma, o prie paviršiaus neprikepa tai, kas kartais taškosi iš puodo ar keptuvės. Taip pat tokią kaitlentę galima nuvalyti net ir kepimo ar virimo metu. Tokių kaitlenčių paskaičiuotas ir žymiai didesnis naudingumo koeficientas. Tai yra, greičiau pasiekiama reikiama temperatūra. Tiesa, tokia kaitlentė neapsirioja vien pliusais. Jų nemaža kaina, o ir ne visi puodai tinka. Tad sumąsčius tokią įsigyti, pasitikrinkite, ar nereikės keisti pusės virtuvės įrangos.
  • KaitlentėsDujinės kaitlentės – turbūt įprasčiausios mūsų akiai. Tiesa, jos ir labai patogios gaminant. Mat temperatūrą galima reguliuoti kada užsinorėjus. Dujinė kaitlentė taip pat labiau pasitarnaus patyrusioms ar išradingus patiekalus gaminančuioms virėjoms. Mat nei indukcinės, nei stiklokeraminės ar elektrinės vyryklės neatlieka panašių funkcijų. Tai yra jeigu dažnai ruošiate plovą, troškinius, apkepus, užkepus ir panašius patiekalus – svarstyti, kurią kaitlentė jums rinktis net neverta. Gyva ugnis daug patogiau gaminant. Tiesa, jeigu apsiribojate paprastais patiekalais, skirtumo nepajusite.
  • Nors stiklokeraminė kaitlentė iš pažiūros atrodo nesiskiria nuo indukcinės, tačiau jos veikia skirtingu principu. Stiklokeraminėse kaitlentėse specialus elementas šildo stiklą, o šis puodą, o indukcinės veikia magneto principu, kai puodas šildo pats save. Tačiau, kad ir kiek pliusų turėtų indukcinė kaitlentė, įsigijus stiklokeraminę, nereikės keisti kone visų virtuvės puodų ir keptuvių. Tokios kaitlentės įkaista pakankamai greitai, tačiau joms reikia kur kas daugiau priežiūros. Tai yra bent kas antrą dieną nuvalyti. Tačiau čia galioja sena tiesa – grožis visada reikalauja aukų.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *